12 Eylül 2008 Cuma

Tatlıların şahı = Ekmek Kadayıfı

Tatlıların en güzeli bence. Ne kadar ağır olsa da yemekten kendimi alamadığım bir tatlı. Tarifini Lezzet Dergisinin web sitesinden aldım. Buraya da ekliyorum.

Ekmek kadayıfı

Ekmek kadayıfı
KAÇ KİŞİLİK: 6-8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 40 dk

Malzemeler:
1 çift ekmek kadayıfı
6 litre ılık suŞerbet için:
4 su bardağı su
8 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
5 diş karanfilÜzeri için:
250 gr kaymak
Çekilmiş antepfıstığı


Hazırlanışı:* Ekmek kadayıflarını geniş bir tepsiye alın. Pişme esnasında birbirlerinden ayrılmaması için bir kaç yerinden kürdanla tutturun. Üzerine ılık suyu ilave edip kadayıflar şişinceye kadar 25-30 dakika bekletin.* Toz şekerin 200 gr kadarını ayırın. Kalan şekeri ve suyu bir tencerede kaynatın. Karanfilleri ve limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Ayrıdığınız şekeri bir tencerede karamelize edin. Köpükleşmeye başlayınca kaynamış şerbetin birazını ekleyin. Bir taşım kaynatıp kalan şerbeti de ekleyin ve karıştırın. * Ekmek kadayıfının suyunu süzün. Temiz bir bezle üzerine bastırıp kalan suyu iyice çektirin. Şerbeti ekmek kadayıfının üzerine gezdirerek döküp kısık ateşte tepsiyi çevire çevire ve ara sıra kaşıkla şerbetini üzerine dökerek kaynatın. Kadayıf şerbeti çekince tepsiyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kadayıfı, üzerine başka bir tepsi kapatıp ters çevirerek alın. Üçgen şeklinde dilimleyip servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine birer kaşık kaymak ekleyip antepfıstığı serpin ve servis yapın.

Kaynak: http://www.lezzet.com.tr/tarifler_hamur_tatli/01435/

Hiç yorum yok: