11 Eylül 2008 Perşembe

Aşk-ı Memnu

Son günlerde TV gündeminde Ay Yapım uyarlaması Halid Ziya Uşaklıgil'in unutulmaz eseri Aşk-ı Memnu'nun günümüze uyarlanmış dizi versiyonu çokça yer kaplamakta. Yapımcı Kerem Çatay, Yaprak Dökümü'nün elde ettiği reyting başarısından sonra Dudaktan Kalbe'yi şimdi de Aşk-ı Memnu'yu televizyona uyarladı. Senaristler Yaprak Dökümü ile büyük sükse yapan Ece Yörenç & Melek Gençoğlu ikilisi. Zaten bir zamanlar ben entrika kraliçesiyim benden iyi entrika yazan yok diyen Nuran Devres'in tahtını elinden alan yeni entrika kraliçeleri kendileri. Bunun da sebebi çok açık. Entrikalarla örülü senaryoları ondan çok daha kaliteli bir şekilde yazabilmeleri.

Sözü fazla uzatmadan Aşk-ı Memnu'ya gelelim. Bence Yaprak Dökümü efsanesi gibi olamaz bu dizi. Ne senaryo ne de oyunculuk açısından Yaprak Dökümü'yle boy ölçüşebilir. İyi oyunculuktan anladığı oyunculuğu köpürtmek, abartılı ve komik mimikler kullanmak olan Kıvanç Tatlıtuğ'dan Behlül olmaz. Salih Güney katıldığı bir programda Behlül'ün çok hassas dengelere sahip bir karakter olduğunu, köpürtürseniz sulu yapışkan bir kıvama geleceğini söylemişti. Kıvanç'da da öyle olmuş bence. Tam anlamıyla sulu, itici, yapışkan bir Behlül yorumu ortaya çıkmış. Perihan Mağden'in tabiriyle sürekli "kişniyor" Behlül.

Beren Saat'i Bihter olarak çok başarılı bulmasam da Hatırla Sevgili'deki rezalet Yasemin performansından iyi buldum. Hazal Kaya da Nihal'de başarılıydı. Yılların sinema emekçisi Nebahat Çehre'nin de Firdevs Hanım'ı bu derece köpürtmesi olmadı bence. Role yakışmış ama çok abartılı oynamış bence.

Selçuk Yöntem'den çok ciddi bir atak gelmedi ilk bölüm boyunca, zamanla nasıl şekillenir Adnan'ı nasıl yorumlar bilemiyorum ama göze batan bir detayı da olmadı. İlk bölüm en fazla Zerrin Tekindor'u beğendim. Matmazel rolüne çok yakışmış, çok da asil bir şekilde yorumlamış.

Dizinin jenerik tasarımının Alacakaranlık kitabının kapağından esinlenme(!!!!!) olduğu da mutlaka belirtilmiştir, bir de ben belirteceğim hiç hoşuma gitmedi.

Son olarak Y. Dökümü keşke 80. bölümde final yapsaydı, Behlül'ü de Tolga Karel Bihter'i Deniz Çakır oynasaydı diyorum.

Hiç yorum yok: