28 Eylül 2008 Pazar

Konsept değişiminin diziye ettikleri




Star Tv'nin Vazgeç Gönlüm dizisini başlarda bir kaç bölüm izlemiştim sadece. Fakir oğlan zengin kız, fakir kız zengin oğlan ve etraflarındaki tamamen iyi ve tamamen kötü kişilerin klişe olaylarıyla örülü tam bir Türk Filmiydi. 1970'lerin ve hatta 1960'ların günümüze uyarlaması gibiydi tıpkı Ihlamurlar Altında ve Acı Hayat gibi ;) Tabii bu tarz dizilerin şöyle bir avantajı var. Ne kadar klişe olurlarsa olsunlar böyle filmleri defalarca izleriz, dolayısıyla dizi versiyonlarını da izleyecek götürecek bir kitle her zaman var olacaktır. Ancak dizinin kadrosu senaryo tıkanmaya başlayınca birer ikişer ayrılmak istemişler. Bahar karakterini oynayan İrem Altuğ'un önce babası sonra abisi sonra da annesi (Ruhsar Öcal) diziden ayrılınca, kendisi de sezon finalinde ayrılmış.




Yeni sezonda Gold Film çeşitli takviyelerle diziyi ayağa kaldırmayı amaçlamış. Hülya Darcan, Bülent Bilgiç, Songül Öden diziye dahil olmuşlar. Gelen 3 isim de iyi oyuncu olmalarına rağmen tamamen değişen konseptle dizinin Mardin'deki meşhur Sıla konağında geçen töre dizisi halini alması reytingleri yerle bir etmiş. Bugün sanırım 44. olmuş dizi AB grubunda. İki resim arasındaki fark da değişen konsepti anlatmak için yeterli bence.




2 yorum:

ranini dedi ki...

devrini tamamlamış bir dizi fikrimce, çoktan veda etmeliydi..

ranini dedi ki...

bu arada, email adresiniz bende yok. bu sebeple sizden istenen düzeltmeyi yapmanız için gereknleri buraya yazıyorum. sağ üst köşede gördüğünüz "özelleştir" butonunu tıklayın. sol taraftan "ayarlar"ı seçin. sonra "yorumlar" butonunu seçin. sayfanın altına doğru inerseniz "kelime doğrulama gösterilsin mi?" seçeneğini görürsünüz. "hayır" demeniz yeterli. hayır'ı seçtikten sonra en alta inip değişiklikleri kaydetmeyi unutmayın : )