13 Eylül 2008 Cumartesi

Reyting Değerlendirmeleri 1

12 Eylül Cuma'nın reytinglerine baktım da bir değerlendirme yazısı yazmanın yerinde olacağını düşündüm. Asi sezona zirvede dönmüş. Ancak geçen yıl yüzde 10 civarında olan reytingi yüzde 7 - 7.5 civarında seyrediyor. Dizi 26. Bölüm ile 34. Bölüm arasında ciddi anlamda saçmalamıştı. Dolayısıyle eski izleyicilerinden bir kısmını yitirdi. AB grubunda 2. sırayı Y. Dökümü'nün tekrarı almış. Bu dehşet bir olay. 3. sıradaki Gece Sesleri olur da Show TV sabırlı davranırsa zirveye oynayabilir ilerleyen dönemde. 4. sırayı 3 sezondur yayınlanan Grey's Anatomy çakması Doktorlar almış. O da kemik izleyiciye ulaştı artık. Pek düşmez gibi. Yazdan beri devam eden Baba Ocağı kışlık dizilerin gelmesiyle AB'de 8. sıraya düşse de halen daha yayın kanalı Star için yeterli reytingler almakta. Derdest ikinci haftada da umulanı vermedi, 11. olmuş. Komedi Dükkanı 12. sırada yer alırken bir zamanların reyting rekortmeni dizisi Sıla 13. sırada anca kendine yer bulabilmiş. ATV'nin haber öncesi akıllı transferi Bizim Evin Halleri 16. sırada yer bulurken yeni dizisi Gurbet Kuşları ancak 23. olmuş. FOX TV'nin şansı dönmeye başladı. Prenses Perfinya AB'de 26. sırada yer almış.

Total grubunda da Asi ilk sırada. AB grubunun 8.si Baba Ocağı Total izleyici tarafından daha çok beğenilmiş olmalı ki burada 3. sırada kendine yer bulmuş. Doktorlar 6. sırada yer alırken Gece Sesleri 8. sırayı almış. Sıla bitime bir hafta kala reyting anlamında da bitmiş aslında. İlk sezonu boyunca zirveden inmeyen dizi Totalde de ancak 12. sırada yer bulabilmiş. Prenses Perfinya Fox'un yüzünü esas totalde güldürdü, 13. sırada. Star TV'nin Derdest'i AB'de olduğu gibi totalde de geride, 15. sırada. Aslında ilk 8'e girebilse Star devam ettirir onu. Bizim Evin Halleri totalde de 17. sırada kendine yer bulurken, Komedi Dükkanı 27. atv'nin dün akşam yayına sürdüğü Gurbet Kuşları 30. sırayı alabilmiş.

Özetle Gurbet Kuşları tutmamış gibi, Sıla zaten bitiyor, Derdest de risk grubunda. ATV yıllardır elinde tuttuğu cumayı da kaptırdı artık.

2 yorum:

ranini dedi ki...

Aslında mesele Atv'nin "Cuma"yı kaybetmesi mi, yoksa izleyicinin serseri mayın gibi dağılması ve azalması mı ben henüz anlamış değilim..

mimoza dedi ki...

Aslında bahsettiğiniz durum yani izleyici dağılması, en fazla cuma gününde göze çarpıyor. Diğer günler AB ile total arasında çok fark yok gibi.