14 Eylül 2008 Pazar

Reyting Değerlendirmeleri 2

13 Eylül Cumartesi'nin reyting tablosuna baktığımda AB grubunda ilk iki sırayı Kanal D'den iki dizi paylaşmakta. 1. sırada Dawson's Creek çakması Kavak Yelleri, 2. sırada ise Çiçek Taksi çakması Akasya Durağı var. Ne orjinal milletmişiz :) En orjinal (!) yapımları izliyoruz. 3. sırada ise daha garabet bir yapım olan Atv'nin Selena'sı var ki 3. sezonunda. Sonsuza dek uzayabilirmiş gibi gelmekte. Malum reytingi olan yapımlara atv'nin çok ihtiyacı var. Son bir yıldır Elveda Rumeli harici tutan yapımları yok. 4. sırada artık eski reyting gücünde olmayan vasat bir izlenme oranıyla yoluna devam eden Acun Ilıcalı ile Var mısın Yok musun var. Sanırım Show TV bu yarışma dibi görene dek devam ettirecek. Star tv'nin geçen yıldan devam eden vasat reytingli eski Türk Filmi tadındaki dizisi Vazgeç Gönlüm, kaybettiği pek çok oyuncuyu yeni bir oyuncu kadrosu ile yenileyip konseptini de yenilemesine rağmen reyting anlamında erimekten kurtulamadı bu hafta da AB grubunda 29. sırada. Geçen yıl ilk 7'de olmadı ilk 10'daydı sürekli oysa ki. Atv'nin Gurbet Kuşları'ndan sonra yeni başlayan diğer bir dizisi Goncakaranfil de elde patladı ve ancak 30. sırada yer alabildi. Star'ın yazın salı akşamları yayınladığı kahraman köpekli dizisi Pulsar hızla reyting kaybetmeye devam ediyor. Cumartesi günü de diziye yaramadı ancak 38. olabildi dizi. Mert ile Gert ise TRT'nin şart koştuğu 1.5 reyting koşulunu yerine getiriyor şimdilik 41. sırada.

Total grubunda da çakmalar ilk iki sıradalar. Ama bir değişiklikle, Akasya Durağı ilk, Kavak Yelleri ikinci basamakta. ATV'nin garabet Selena'sı 3. olurken Var mısın Yok musun burada da 4. olmuş. AB'de tam anlamıyla çöküş yaşayan Vazgeç Gönlüm 17. Goncakaranfil ise 18. sırada yer bulabilmişler, totalde nispeten daha iyi bir yerdeler. Star'ın Pulsar'ı 23. TRT'nin Mert İle Gert'i ise 72. olmuş.

Özetle, ilk 4 sıra sezon boyunca kolay kolay değişmez bence. Kendi aralarında kapışırlar. Reytingleri böyle giderse Vazgeç Gönlüm, Goncakaranfil, Pulsar elveda der televizyona. Mert ile Gert ise TRT'ye bağlı.

1 yorum:

ranini dedi ki...

Akasya Durağı, aslında "Şoför Nebahat"ı hatırlatıyor bana..